Utveckling i vår ateljé

Under året har vi på Kåhems pensionat sett över utvecklingspotentialen för vår ateljé som vi har här på gården. De kurser vi har haft inom målning, tecken, drejning och skulptering har verkligen varit populära i den äldre målgruppen, men något som vi har fått förfrågningar om är mer aktiviteter och möjligheter för ungdomar och barn. Efter att ha sökt runt efter inspiration så kom den till oss istället, i form av ett par duktiga ungdomsledare.
Ett mycket berörande möte
Då vi var iväg i ett privat ärende till Alingsås så mötte vi på ett gäng som var aktiva inom Frälsningsarmén. Vi pratade lite om deras organisation överlag och hur de arbetar, men sedan kom vi in på att diskutera just ungdomar och kreativitet, och hur man ska stimulera den (Särskilt nu i tider när Pokemon GO är på tapeten, vilket skapat en oerhörd debatt).
De berättade att de anordnade sommarkollon för barn och ungdomar, bland annat just i detta syfte. Mycket handlade om att kunna erbjuda en plats för barn från familjer där man kanske inte hade råd med semestrar, eller där föräldrarna kanske måste jobba under sommaren. Där arbetade de mycket med aktiviteter som stärkte gemenskapen, de sociala förmågorna och samarbetsvilligheten. Klättring, sång, samtal, utflykter m.m.
Vi blev otrolig fascinerade av konceptet och tänkte att vi kanske skulle kunna anordna något liknande. Ungdomsgrupper där de kan få måla, skulptera och liknande – fast på ”ungdomligt vis”. En tanke var att man kunde kombinera det med Pokemon och ha kurser i hur man skulpturerar sin egen Pikachu, eller hur man målar en Drowsee. Det tilltalar ungdomen och involverar ändå en möjlighet att få nyttja sina kreativa sidor och göra något konkret.

painting on glass

Målning på glas brukar vara populärt i grupperna.

Andra idéer vi hade var:

  • Skogsturer med naturmålning
  • Målning på glas
  • Kroppsmålning
  • Ta fram egna målarfärger via naturen
  • Ungdoms-SPA
  • Självporträtt i keramik

Vi hoppas och tror att vi kan utveckla ett liknande koncept redan till nästa sommar, så ni får hålla utkik här på websidan om det kommer mer information. Och vi tackar så mycket till det härliga ungdomsgänget vi träffade på där i centrala Alingsås. Vilket makalöst arbete ni utför, och vad mycket ni bidrar med till samhället!

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *