Små förändringar för stora skillnader

Det är snart dags för högsäsong här hos Kåhems vilket innebär att det är mycket i görningen just nu, stort som smått. Alltid finns det någonting som kan förbättras, eller som behöver fixas till. Att driva ett pensionat är definitivt ett jobb där man aldrig blir färdig vilket är en del av charmen, i alla fall för den som tycker om föränderlighet och omväxling. Ingen dag är den andra lik, och alla gäster har sina olika egenheter. Är man inte beredd på det så kommer det inte att bli enkelt att driva ett pensionat, det kan jag lova! Även om det känns jobbigt ibland så är det ett jobb som, när det går bra, gör att man känner sig tillfredsställd i och med att ens gäster får en fantastisk upplevelse som de uppskattar till fullo

Små detaljer som gör det
Mycket av det som gör en vistelse på ett pensionat lyckad hänger samman med de små detaljerna, att allting fungerar perfekt. Små irritationsmoment må vara små, men de kan ofta vara värre än större problem. Stora problem är lättare att identifiera och därmed åtgärda, men småsaker går lätt spårlöst förbi. Man vet inte riktigt vad som kan förbättras i de små detaljerna helt enkelt. En sådan sak är handdukshängarna i de olika rummens badrum, som inte varit helt optimala, lite småjobbiga att hänga upp handdukar på och inte så bra placerade. Vi har därför investerat i nya handdukstorkar till alla rummen som är lättare att komma åt.

Det var städpersonalen som uppmärksammade oss på problemet, och det är klart, de är de som stöter på dem oftast när de byter handdukar. De noterade helt enkelt att handdukstorkarna som vi hade var dåligt placerade och inte så speciellt bra överlag. Många pensionat och hotell skulle nog ha ignorerat det och tänkt att det bara var en obetydlig detalj. Men inte vi; vi vill vara bra i stort som smått, och tänker som så att om allt smått fungerar, så kommer det stora av sig själv. Och tvärtemot: om de små detaljerna inte fungerar perfekt, hur kan då helheten göra det?

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *